fbpx

Útmutatás a Használtruha és Hasznátruha nagykerek világába.

 

 

A néhány fenti tanács nem kötelezőérvényű csak néhány lehetséges jó útmutató leendő vásárlóinknak és a nem cégünket választó vásárlóknak  is. A kapott visszajelzések alapján rengetegen lesznek csalás vagy átverés áldozatai és ez a tendencia sajnos évről-évre növekszik.

 

 

 • Lehetőleg ne vásároljunk olyan cégektől, amelyeknek weboldalán nem található se cégadat se a telephelynek a címe vagy maximum csak egy telefonszám található!
  (megjegyzés: miért nem jelenítik meg ezeket az adatokat? Mert ha átverés áldozata lesz egy telefonszámot és valószínűleg hamis nevet nehéz lesz feljelenteni vagy beperelni.)

 

 • Nem lehet megtekinteni a megvásárolni kívánt árut vagy csak az “etető zsákot” (amit nem lehet elvinni), esetleg a zsák tetejét engedik csak megnézni!
  (megj.: Amelyik nagykernél nem lehet megnézni a zsákok tartalmát ott probléma van az áru minőségével, hiszen a jó árut mindig el lehet adni.)

 

 • Bálaként értékesített ruha nem ajánlott!
  (megj.: A bála tartalma ellenőrizhetetlen, legtöbbször kellemetlen szagú géprongy, jobb esetbe keverve egy kis másod és harmad osztályú ruhával és az összepréselt bálába a nagy nyomás hatására a cipzárok és a gombok is széttörnek. Tanulság: Legtöbbször a legolcsóbb a legdrágább!)

 

 • Válogatási lehetőség “krém minőségből” marketing technika.
  (megj: Krém minőségből válogatást felajánlani lehetetlen, mert a legdrágábban vásárolt áruból nem érné meg a nagykereskedőnek ha pl: kiválogatnák az összes nagy méretet és megmaradna neki a kis méret és a következő vásárlójának nem jutna, ez csak akkor érné meg ha legalább 8000 forint lenne a kilós ára a válogatáskor.
  Legtöbbször a rossz minőségből, legjobb esetben az első és másodosztályból engednek válogatni vagy a bezárt boltok kiválogatott összevásárolt megmaradt árukészletből és amúgy se a legjobb ha a vásárló csak a saját ízlésére válogatja össze a ruhákat, mert ahány ember annyiféle ízlés és stílus!)

 

 • A Nagykereskedőnek kötelező Fertőtlenítési és Rovarmentesítési Nyilatkozat kiadása minden egyes vásárláskor a számla mellé. (Persze csak akkor tud ilyen papírt kiállítani a Nagyker, ha ténylegesen fertőtlenített a ruha)
  (megj: A nyilatkozat főleg fontos üzletnyitáskor, mert a megnyitás első hetében garantáltan, ki jön önhöz egy képviselő az ÁNTSZ-től és ellenőrizni fogja fertőtlenítési papírt!)

 

 • Használtruha siker “Mesekönyv”  
  (Ha egy sikeres nagykereskedővel áll partneri kapcsolatban a vevő, akkor az ő tanácsait érdemes figyelembe venni, mert a nagykereskedőhöz futnak be a boltosok visszajelzései, trükkjei és a nagykereskedőnek érdeke jó tanácsokat adni, mert ha a boltosoknak jól megy a nagykereskedőnek is, hiszen egymásból él a két partner normál esetben.)

 

 

Kérjük a kedves használt ruha üzlettulajdonosokat, ha ezen kívül ismernek még más félrevezetési módszereket, amelyek az itt felsorolt listából hiányoznak, kérjük küldjék el nekünk : [email protected]

 

 

Felhívjuk a konkurencia figyelmét, hogy az oldal tartalma, gondolatai, példái és eszmefuttatásai szerzői jogvédelem alatt állnak! Amennyiben ezzel hasonlót vélünk felfedezni bármely konkurens cég írott, nyomtatott vagy elektronikus formájú megjelenésében, felszólítás nélkül jogi eljárást indítunk!