Használt ruhák a fenntarthatóság jegyében

Fenntarthatóság - használt ruha

Túltermelés. Túlfogyasztás. Két hívószó, amit napjainkban szerencsére egyre több ember hall meg, de főleg egyre többen értik is meg a fogalmak mögöttes tartalmát, hiszen nem kell ahhoz elkötelezett környezetvédőnek lennünk, hogy laikusként felismerjük: a divatipar és a fokozott termelés rendkívül környezetszennyező.

Remek alternatíva a tucatruhák helyett

Az hogy szezononként újabbnál újabb ruhákkal gazdagítjuk gardróbunkat, hogy a fast fashion üzleti modellt követve egyre több cég áll át a gyors és olcsó ruhagyártásra, hogy egyre silányabbak a gyártáshoz használt gépek, alapanyagok, mind-mind afelé visznek, hogy komoly ökológiai lábnyomot hagy maga után a divatipar. Ennek pedig már most is súlyos következményei vannak, de ebben az esetben nem túlzás arra sem gondolnunk, hogy ennyi környezetszennyező tényező után, vajon milyen Földet hagyunk majd gyerekeinkre.

Örömhír viszont, hogy egyre nagyobb teret kapnak a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében a használtruha-boltok, ahová szívesen térnek be a vásárlók, ki-ki a maga motivációja végett.

Miért éri meg inkább használt ruha mellett dönteni?

Sokan vesznek azért jó állapotú, minőségi használt ruhát, hogy ne kelljen vadiújat venniük, ezáltal pedig környezetüket is óvni próbálják. Egyesek anyagi megfontolásból választják a használtruha-boltokat, mert itt a normál ár töredékéért lehet hozzájutni a szebbnél-szebb ruhákhoz. A vásárlók egy csoportja pedig azért keres fel ilyen üzleteket, mert valódi kincsekre, ritkaságokra vadásznak. Ők azok, akik sem időt, se energiát nem sajnálnak arra, hogy egyéniségükhöz, ízlésükhöz remekül passzoló egyedi ruhákat, kiegészítőket válogassanak össze.

Ugyanakkor meg kell említenünk azt is, hogy egy használtruha-boltban azok is találhatnak a testalkatuknak megfelelő ruhákat, akik az tucatmárkák polcain hiába is keresgélnek, hiszen ott leggyakrabban csak 36-38-as standard méretezéssel találkoznak.

A használtruha-kereskedelem fejlődése persze nem azt jelenti, hogy ezzel az új ruhák ideje leáldozott volna, csupán a fogyasztókat igyekeznek ilyesformán felelősségteljesebb, környezettudatosabb vásárlásra ösztönözni.

Használtruha nagykereskedésünk óriási termékpalettával várja régi és új vásárlóit – tekintse meg galériánkat, nézzen be hozzánk!